Tomaat uit de oven

Een simpel maar lekker lunchgerecht, tomaat uit de oven. Dit is een basisrecept. Je kan hiermee eindeloos variëren. Ik heb grana padano als geraspte kaas gebruikt, maar je kan natuurlijk zelf bepalen welke kaas je gebruikt. Ook de kruiden kan je helemaal zelf bepalen. Daarnaast kan je er ook bijvoorbeeld ontbijtspek of salami bij doen. Deze leg je dan op de tomaat voordat je de kaas erover strooit. Ik heb dit als lunch gegeten, maar je kan het natuurlijk ook als ontbijt eten of als een bijgerecht. Ik heb aan twee tomaten genoeg als lunch. Het recept is dan ook voor één persoon als lunchgerecht. De tomaat uit de oven is snel klaar en kost niet veel tijd. Een ideaal recept voor als je geen zin hebt in uitgebreid te koken.

Benodigheden:

  • 2 tomaten
  • Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • Geraspte kaas (grana padano)
  • Peper
  • Oven
  • Bakpapier

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Snij de tomaten doormidden. Leg de helften op een bakplaat met bakpapier.

Strooi de geraspte kaas over de tomaten. Doe vervolgens de Italiaanse kruiden en peper over de kaas.

Bak de tomaten 15 minuten op 160°C. Pas op met eten, de tomaten zijn heet!

Eet smakelijk.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.