Zuurkoolschotel uit de oven

Zuurkoolschotel uit de oven

Zuurkool, niet mijn favoriete groenten. Deze zuurkoolschotel uit de oven heeft daar verandering in gebracht. De zuurkoolschotel uit de oven is super handig voor drukke dagen. Je kan het gerecht van te voren al klaar maken. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven af te bakken. Daardoor kan je de zuurkoolschotel ook goed invriezen. Zeker als je het klaar maakt in aluminium ovenschaaltjes (bijvoorbeeld te koop bij de Action). Dan schuif je het zo de oven in. Het receptis voor 3 tot 4 personen/porties.

Benodigdheden:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram gehakt
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl kerriepoeder
  • 250 gram zuurkool
  • Melk
  • Geraspte kaas
  • Ovenschaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar, zodat je er makkelijk een puree van kan maken. Als de aardappelen gaar zijn, doe er een scheutje melk bij en meng tot een mooie puree.

Bak ondertussen de spekjes en rul het gehakt hier doorheen. Wanneer je overtollig vet hebt, giet dit dan af. Knijp de zuurkool uit, zodat het meeste vocht eruit is. Voeg de zuurkool, mosterd en kerriepoeder toe aan het vleesmengsel. Meng alles goed door en laat geheel nog even een paar minuten bakken.

Doe het mengsel in de ovenschaal. Doe hier de aardappelpuree boven op en verdeel het zodat het mengels helemaal bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas. Dit is het moment waarop je de zuurkoolschotel kan invriezen of bewaren om later op de dag af te bakken.

Bakde zuurkoolschotel in de oven voor 30 minuten. Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *