Zweeds broodje met mediterraans tintje

Zweeds broodje met mediterraans tintje

Een heerlijk tapas gerechtje met verschillende invloeden. Wie kent niet het Zweeds broodje van de Foodstore van de Ikea? Het harde schuitvormig broodje. Tijdens onze reis op Gran Canaria bleek dat dit ook een populair artikel is de supermarkt. Je kan het namelijk heel goed gebruiken als basis voor tapasgerechten. Zo is dan ook het Zweeds broodje met mediterraans tintje ontstaan. In het recept is gebruik gemaakt van olijven met ansjovis erin. Mocht je deze niet kunnen krijgen, gebruik dan gewone olijven en een ansjovis. Ik geef jullie het recept om één Zweeds broodje te maken. Met dit recept kan je tapasfeest van start.

Benodigdheden:

  • Zweedse broodje
  • Zuivelspread
  • 1 cherry tomaat
  • 2 olijven met ansjovis
  • Peper

Bereiden:

Pak een Zweeds broodje en smeer hier een laagje zuivelspread op.

Snij de cherry tomaat doormidden en leg deze op de laag met zuivelspread. Leg tussen de helften van de cherry tomaat de olijven.

Maak het Zweeds broodje met mediterraans tintje af met wat versgemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.