Pannenkoekjes van mascarpone

Wie is er nou niet dol op pannenkoeken? Maar pannenkoeken passen niet in een koolhydraatarme levenstijl. En nu? Gelukkig bestaat bijna overal een koolhydraatarme variant van. Vandaar pannenkoekjes van mascarpone. Na veel proberen, heb ik uiteindelijk het perfecte recept voor mij gevonden. Ik merk geen verschil met “echte” pannenkoeken. De pannenkoekjes van mascarpone staan bij mij bijna elke week wel op het menu. Ik neem ze graag mee als snack naar mijn werk. Ik maak in een kleine koekenpan ongeveer 8 pannenkoekjes van het recept. In een koekenpan van 20 cm maak ik 2 pannenkoeken van het recept. Ik eet de pannenkoekjes van mascarpone gewoon naturel. Er zit zoveel smaak aan, dat ze geen stroop of poedersuiker nodig hebben. Hierdoor zijn ze gezonder dan “gewone” pannenkoeken.

Benodigdheden:

  • 125 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • Kaneel
  • Zoetstof
  • Bakboter

Bereiden:

Meng de mascarpone, eieren, kaneel en zoetstof tot een beslag. De hoeveelheden kaneel en zoetstof zijn naar smaak. Denk er wel om dat zoetstof sterk van smaak is. Ik meng alles met de hand (met een vork). Het duurt even voor de ingrediƫnten een beslagmengsel worden. Je kan het beslag natuurlijk ook met een blender of staafmixer maken.

Verhit wat boter in de koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Maak de pannenkoeken niet te dik. Dan blijven het namelijk geen pannenkoeken bij het omdraaien.

Ik laat de pannenkoeken afkoelen voor ik ze eet. Koud vind ik ze het lekkerst. Je kan de pannenkoeken prima een paar dagen, in een afgesloten bak, in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *