Iced Latte Macchiato caramel

Iced Latte Macchiato Caramel

Op dit moment voelt het als zomer in Nederland. Bij zomers weer, hoort een zomers drankje. Ik ben echt dol op allerlei soorten ijskoffie en ijsthee. Eigenlijk koop ik dit altijd kant en klaar in de supermarkt. Dus het mooie weer is een mooi excuses om wat te experimenteren om deze heerlijke drankjes zelf thuis te maken. Zo is de iced latte macchiato caramel ontstaan. Het recept is gebaseerd op mijn latte macchiato caramel. De koffie maak ik lekker op zijn Italiaans in een pruttelpotje. Je kan natuurlijk op je eigen manier koffie maken, maar zorg ervoor dat hij goed sterk is. De koffie, melk , roomijs en slagroom is iets wat je overal kan kopen. De overige ingrediënten koop ik bij Delfzielster LekkerZ. Dit bedrijf heeft een mooi starterspakket voor een latte macchiato caramel. Deze ingrediënten gebruik je ook om de iced latte macchiao caramel te maken. Het onderstaande recept is voor twee glazen. Ik gebruik glazen van 0,5 liter.

Benodigheden:

  • 2 maal een dubbele espresso
  • 8 theelepels caramelsiroop
  • 240 ml volle melk
  • 8 bolletjes roomijs
  • 10 tot 14 ijsblokjes (afhankelijk van de grootte)
  • Slagroom
  • Caramelsaus
  • Mini caramelblokjes
  • Blender
  • Melkopschuimer (optioneel)

Bereiden:

Maak de koffie klaar om de manier die jij gewend bent. Verwarm de melk. Ik heb melk verwarmd in een melkopschuimer. Doe de caramelsiroop, de warme melk en de koffie in een schaal. Roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Pak na de 30 minuten het mengsel uit de koelkast. Zet de blender klaar. Doe de ijsblokjes als eerste in de blender. Scherp vervolgens het roomijs hierop. Giet als laatste het koffiemengsel in de blender. Zet de blender aan. Laat deze net zo lang draaien tot de iced latte macchiato caramel voor jou de gewenste dikte en structuur heeft.

Pak ondertussen de glazen en spuit wat caramelsaus aan de binnenkant van het glas. Giet de iced latte macchiato caramel in de glazen. Zorg dat je nog een klein randje overhoudt om het drankje af te maken. Spuit vervolgens er slagroom op. Doe wat caramelsaus over de slagroom en maak af met wat mini caramelblokjes.

Geniet ervan!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.