Witlofsoep met chorizo

Witlofsoep? Mijn eerste gedachte was dat lijkt me helemaal niks. Maar het gerecht bleef mijn aandacht trekken. Dus ik heb witlofsoep met chorizo gemaakt. En dit was lekker. Een smaak die je niet verwacht voor een soep. Het is koolhydraatarm en boordevol voedingsstoffen. De soep is makkelijk te maken en lekker in de winter maar ook in de zomer. Uit het recept gaan ongeveer vier kommen soep. De witlofsoep met chorizo is goed in te vriezen. Het is zeker weer eens een andere soep en ik raad aan deze eens te maken.

 

 

Benodigheden:

  • 4 stronkjes witlof
  • 2 uien
  • 380 ml gevolgtefond
  • 2 kippenbouilonblokjes
  • 125 ml slagroom
  • 600 ml water
  • 200 gram chorizo
  • Zout
  • Peper

 

Bereiden:

Was en snij 3 stronkjes witlof in reepjes en snipper de uien. Verhit in een pan wat olie. Voeg de witlof en de uien toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten. Regelmatig omscheppen.

Voeg de fond, de bouilonblokjes en het water toe. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Na deze 25 minuten puree je de soep tot een glad geheel.

Snij ondertussen het laatste stronkje witlof in reepjes en de chorizo in blokjes. Verdeel dit over de kommen.

Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Voeg al roerend de slagroom toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Schep de soep in de kommen.

Eet smakelijk!

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.