Groentesoep

eindresultaat soepWie houdt er nou niet van een lekker eigen gemaakte groentesoep! Een groentesoep hoeft helemaal niet veel tijd en werk te kosten. Je kan natuurlijk alles kant en klaar kopen in de supermarkt en hier een soep van maken. Heb je wat meer tijd over, dan adviseer ik je om echt alles lekker vers te kopen en zelf te maken. Zo heb je meer smaak en vitamines etc. in je soep zitten. Zelf vind ik het maken van de soep een heerlijke ontspanning en maak ik elke maand een grote pan soep. Hieronder het recept voor ongeveer 9 liter groentesoep.

 

Benodigheden

  • 1 kilo prei
  • 1 bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kilo wortelen
  • 1,5 kilo rundergehakt
  • 12 runderbouillonblokjes
  • 6 liter water
  • Peper
  • Zout
  • Ras-el-hanout
  • Olie
  • Vermicelli
  • Soeppan
  • Koekenpan

Bereiding

Zorg ervoor dat alle groenten gewassen zijn.

Snij de prei in halve ringen, de courgette, uit en knoflook in blokjes. Schil de bleekselderij en snij deze in halve ringen. Schil de wortels en snij deze in dunne plakken.

Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg peper naar smaak toe.soep

Kruid ondertussen het gehakt met peper, zout en ras-el-hanout. Draai hiervan kleine balletjes.

Voeg de groenten toe aan het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Braad ondertussen de gehaktballetjes aan in de koekenpan en voeg vervolgens deze toe aan de soep.

Laat het geheel minimaal 60 minuten koken. Voeg 30 minuten voor dat je wilt gaan eten de vermicelli toe. De hoeveelheid hiervan is naar eigen inzicht. Voeg op dit moment ook eventueel maggiplant blaadjes en peterselie toe. Na deze 30 minuten is de soep klaar.

Tip

De soep laat zich goed invriezen. Zo heb je altijd een lekkere soep in huis.

 

 

 

 

 

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.