Gebakken eitje met zalm

eitje-met-zalmEen heerlijk lunchgerecht: een gebakken eitje met zalm. Ik heb de inspiratie opgedaan bij een eettentje. Daar hadden ze een gebakken eitje met zalm op het menu staan. Dit viel erg goed in de smaak, dat ik dit thuis ook wel eens wou maken. Als extra heb ik nog roomkaas aan het recept toegevoegd en dit is zeker een goede keus geweest. Dit is weer eens iets anders dan een standaard gebakken eitje op brood. Ideaal voor in het weekend of als je iets te vieren hebt. Ik zeg probeer het eens een keertje. Ik heb speltbrood gebruikt, maar je kan natuurlijk brood naar eigen keuze hiervoor gebruiken. Natuurlijk kan je ook variëren in hoe je het eitje bakt.

 

 

 

Benodigheden:

  • 2 plakken speltbrood
  • 3 eieren
  • Roomkaas
  • Gerookte zalm ( 4 plakken)
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Koekenpan

 

Bereiden:

Verhit wat boter in een koekenpan. Voeg vervolgens de eieren toe en bestrooi met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje de eieren bakken tot alle eiwit hard is.

Smeer de twee plakken speltbrood in met een ruime laag roomkaas. Verdeel vervolgens de gerookte zalm over het brood, zodat deze goed belegd is. Dit is natuurlijk ook  naar eigen inzicht.

Als de eieren goed gebakken zijn, leg deze dan op de besmeerde plakken brood.

Eet smakelijk!

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.