Zomerse bonenschotel met smac

zomerse bonenschotelEen zomerse bonenschotel met smac. Ik wou eens een keer wat anders maken en kwam dit recept tegen. Met een paar aanpassingen is deze zomerse bonenschotel het resultaat geworden. Een verfrissende manier om witte bonen in tomatensaus te eten. De bonenschotel is snel en makkelijk te maken. Het gerecht wordt in één pan klaar gemaakt en is daarmee zeer geschikt om te maken op vakantie. Ik heb dit gegeten met warm weer en vond het zeer verfrissend om te eten. Verder zijn de ingrediënten niet duur en daarmee is het ook nog een voordelig gerecht. De bonenschotel is vullend, waardoor je aan een mindere hoeveelheid genoeg hebt. Je kan ongeveer vier of vijf porties halen uit dit recept.

 

 

 

 

Benodigheden:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 blikje Luncheon meat (smac)
  • 1  grote pot witte bonen in tomatensaus
  • 400 gram doperwten extra fijn
  • 3 trostomaten
  • Zout
  • Peper
  • Olie

Bereiden:

Snipper de ui en de knoflook en snij de smac en tomaten in blokjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de blokje smac toe en laat deze even meebakken. Voeg vervolgens de witte bonen in tomatensaus, erwten en tomatenpartjes toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer goed door.

Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen. Om aanbakken te voorkomen af en toe even roeren.

Eet smakelijk.

Tip:

De bonenschotel laat zich goed invriezen.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.