Wokschotel met kip

rijst met oestersausNaast Italiaans eten, ben ik ook dol op Aziatisch eten. Deze wokschotel met kip is eenvoudig maar heerlijk van smaak en zeker ook makkelijk te maken. Het gerecht is tot staand gekomen met allemaal producten die nog in de voorraadkast stonden. Ik ben blij met het resultaat en wil dat dan ook graag met jullie delen. Zoals bij elk gerecht, ook hier geld, je kan natuurlijk variëren met de ingrediënten. De hoeveelheden zijn voor een maaltijd voor twee tot drie personen.

 

 

Benodigheden:

  • 300 gram rijst
  • 350 gram sperziebonen
  • 2 kipfilets
  • 1 flesje oestersaus
  • Peper
  • Zout
  • Olie

Bereiden:

Ik heb sperziebonen uit de vriezer gebruikt. Gebruik je verse sperziebonen, dop dan als eerste je sperziebonen.

Kook de rijst volgens de verpakking of op de gebruikelijke manier.

Snij de kipfilets in blokjes. Verwarm je wok en doe olie erin. Voeg de blokjes kipfilet toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de blokjes even aan.

Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak deze mee.

Als laatste voeg je de oestersaus toe. Roer het geheel goed door en laat het pruttelen op een laag vuur voor ongeveer 15 minuten. Roer af en toe door.

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.