Currywurst

20160714_174959Mijn favoriete eten in Duitsland: currywurst. Ik nam altijd voorraden mee als ik in Duitsland was. Maar nu heb ik een recept gevonden om deze lekkernij thuis te maken. En dat wil ik graag met jullie delen. Ik vind het heerlijk om de curryworst met witbrood te eten. Lekker dopen in de saus. Maar het kan ook geserveerd worden met bijvoorbeeld Turksbrood of Ciabatta. Ik gebruik barbecueworsten, maar je kan alle soorten stevige worst gebruiken.het recept is voor twee worsten en dat is voor 1 persoon voldoende.

Benodigheden:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine ui (fijn gesneden)
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel versgemalen peper
  • 0.25 theelepel versgemalen nootmuskaat
  • 1 kop (middelgroot) tomatenketchup
  • 2 (barbecue)worsten

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Prik gaatjes in de worsten. Bak in ongeveer 25 tot 30 minuten de worsten in de oven. begin ongeveer een kwartier voor het einde met de saus.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui en het mosterdzaad 3-4 minuten, tot de ui begint te kleuren.

Roer de kerriepoeder,  de peper en nootmuskaat erdoor en bak het mengsel nog 1 minuut, tot het geurig is.

Roer de ketchup erdoor en laat de saus 3-5 minuten pruttelen,  tot hij dik en smaakvol is.

Snij de worst in stukjes en voeg deze bij de saus. Roer nog even door, zodat de worst goed met de saus gemengd is.

Doe de worst op je bord en strooi er nog wat kerriepoeder overeen.

Eet smakelijk.

 

Tip: Je kan de saus al een paar dagen van te voren maken. Bewaar het dan in een afgesloten bak in de koelkast.

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.