Appelmoes

20160926_153119Appelmoes…. wie heeft  dat niet als kind bij frietjes gegeten. Of als vervanger van groenten. Misschien eet je het nog steeds bij frietjes. Lekker makkelijk uit een pot. Maar wist je dat appelmoes heel makkelijk zelf te maken is? Je hebt weinig ingrediënten nodig, maar wel tijd. Hieronder vind je het recept. Dit is voor ongeveer 500 ml appelmoes, maar je kan natuurlijk veel meer maken in 1 keer. Ik heb nu Fuji appels gebruikt, maar ik heb ook wel Elstar gebruikt. Ik raad je aan om met verschillende soorten te experimenteren om te kijken welke jij het lekkerst vind.

Benodigdheden:

Bereiden:

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appel vervolgens in blokjes. Doe de blokjes appel in de pan. Voeg de suiker en het water toe. Voeg naar smaak kaneel toe. Roer het geheel goed door.

Zet de pan op een middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt, zet het vuur naar laag en laat het pruttelen  tot de appels tot moes zijn gekookt. Roer regelmatig. Reken op ongeveer een uur om de appels tot moes te koken.

Zijn de appels zacht maar nog niet tot moes? Dan kan je met de staafmixer het geheel glad maken. Denk er wel om dat je het niet te ver glad maakt zodat het “lijm” wordt.

Doe de appelmoes in uitgekookte potten. Draai de deksel erop en zet minimaal 15 minuten op de kop op een theedoek.

De appelmoes is zeker een paar maanden houdbaar in de pot.

Tip:

Schrijf de datum dat je de appelmoes hebt gemaakt op de deksel van de uitgekookte pot.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *