Ice coffee caramel

Ice coffee caramel

De ice coffee caramel is de een simpeler variant van de iced latte macchiato caramel. En ik durf ook wel te zeggen de ‘gezondere’ variant. Op dit moment is de ice coffee caramel favoriet bij ons thuis. Er hoeven geen zomerse temperaturen te zijn om te genieten van dit heerlijke drankje. Ik vind het lekkerste om de koffie op zijn Italiaans te maken. Maar je kan ook prima op je eigen manier espresso zetten. Voor het opwarmen van de melk gebruik ik een melkopschuimer, maar je kan de melk ook prima in een pannetje opwarmen. Wil je beginnen met caramel dranken te maken? Kijk dan voor een startpakket op de website van Delfzielster Lekkerz. Het recept is voor twee glazen van 500 ml.

Klik hier voor de video van het recept.

Benodigdheden:

  • 6 kopjes espresso
  • 80 ml caramelsiroop
  • caramelsaus
  • 240 ml volle melk
  • 12 ijsklontjes

Bereiden:

Maak de espresso klaar op gebruikelijke wijze. En verwarm de melk.

Doe de caramelsiroop, warme melk en espresso in een schaal of maatbeker. Roer alles goed door. Laat het vervolgens 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Bekleed de glazen met de caramelsaus. Doe per glas 6 ijsblokjes erin. Verdeel vervolgens het koffiemengsel over de twee glazen.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.