Paprikafrittata

De paprikafrittata is een heerlijk lunchgerecht. Ik vind het persoonlijk lekker om hem koud te eten. Dit is een mediterraans recept. Ik heb het recept aangepast. Ik gebruik paprika’s met vel. In het originele recept worden paprika’s zonder vel gebruikt. Je kunt natuurlijk altijd hiervoor kiezen en de paprika’s  ontvellen. Ik vind dit te veel werk en net zo lekker met vel. Voor mij is de helft van de paprikafrittata genoeg als lunch. Als je de paprikafrittata als avondeten zou eten, zou de hele frittata genoeg moeten zijn voor één persoon. Er zijn natuurlijk allemaal variaties mogelijk op dit basisrecept. Het basisrecept is vegetarisch. Wil je vlees toevoegen, dan kan je bijvoorbeeld denken aan chorizo of spekjes. Ik heb een redelijk grote koekenpan gebruikt, waardoor de frittata wat lager is. Dit kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Benodigheden:

  • 3 paprika’s (ik heb drie verschillende kleuren gebruikt)
  • 2 el mascarpone
  • 6 m eieren
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 ui
  • Zout
  • Peper
  • Koekenpan
  • Mengkom

 

Bereiden:

Snipper de ui en fruit deze aan tot ze een mooie bruine kleur hebben. Zet het vuur hierna uit.

Doe de mascarpone in een grote kom en voeg 1 ei toe. Klop het mengsel los, tot het een glad geheel is. Voeg vervolgens de rest van de eieren toe en klop dit goed door. Het mengsel wordt mooi glad. Voeg als laatste de zout, peper en verse tijm toe. Roer dit goed door het eimengsel heen.

Snij de paprika’s in blokjes. Voeg de blokjes toe aan het eimengsel en roer dit goed door. Voeg als laatste de ui tot aan het mengsel. Denk hierbij erom dat je het vet in de pan laat zitten. Roer alles nogmaals goed door.

Verhit wat olie in de pan. Voeg het mengsel hieraan toe en laat op een zacht vuur pruttelen. Wanneer de frittata bijna gestold is en de onderkant mooi goudbruin is, moet de frittata omgedraaid worden. Doe een groot bord of platte deksel op de pan en keer deze om. Schuif vervolgens de frittata weer in de pan en laat deze nog ongeveer één minuut bakken.

Ben je niet zo handig met omkeren? Dan kan je de frittata afmaken onder de grill. Verwarm de grill voor en schuif de pan hieronder tot de frittata volledig is gestold en de gewenste kleur.

Haal de frittata uit de pan en laat deze iets afkoelen voor je de frittata in stukken gaat snijden.

Eet smakelijk!

Tip:

Je kan de frittata ook goed invriezen.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *