Bloemkoolsoep met kerrie

Ik kwam dit recept van bloemkoolsoep met kerrie tegen op het internet. Het recept trok gelijk mijn aandacht. Waarschijnlijk door de mooie kleur van de bloemkoolsoep. Het recept heb ik aangepast naar mijn eigen inzicht. Je kan de bloemkoolsoep met kerrie eten als een voorgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht of als lunch. De soep past heel goed in een koolhydraatarmdieet. Dit is een vegetarische versie. Als je een andere versie wil, kan je bijvoorbeeld gerookte forel of chorizo door de soep doen. Ik zou dit pas toevoegen bij serveren. Dit recept is ook geschikt voor mensen die geen bloemkool lusten. Door de kruiden is de smaak van de bloemkool zachter geworden. Pas wel op met de soep, er zit kurkuma in! Uit het recept kan je ongeveer 6 kommen soep halen.

Benodigheden:

  • 1 bloemkool
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el kerriepoeder
  • 2 el kurkuma
  • 1 ui
  • Paprikapoeder
  • Basilicum
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 2 liter water
  • Staafmixer

Bereiding:

Snipper de ui. Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Zorg ervoor dat de ui niet bruin wordt.

Schil ondertussen de stengels bleekselderij en snij deze in stukjes. Maak de bloemkool schoon en haal de roosjes eraf. Snij grote roosjes doormidden. Als de ui mooi gefruit is, voeg je de bleekselderij en de bloemkool toe aan de ui. Voeg vervolgens de kurkuma en kerriepoeder toe. Roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken. Zorg ervoor dat de inhoud niet aanbrand, dus blijf goed roeren.

Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit koken tot de bloemkool en bleekselderij zacht zijn. Laat het geheel niet te ver doorkoken. Als de bloemkool en bleekselderij zacht zijn, puree dan met de staafmixer. Zorg voor een mooie gladde soep.

Voeg als laatste de kokosmelk toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat de soep koken tot het de gewenste dikte heeft.

Als je de soep gaat serveren, strooi nog wat paprikapoeder er over en garneer met wat basilicum.

Eet smakelijk!

Tip:

Je kan de soep goed invriezen. Zo heb je altijd een lekkere soep in huis.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.