Italiaanse gevulde puntpaprika

Puntpaprika’s zijn zeer geschikt om te vullen met allerlei lekkers en dan af te bakken in de oven. Dit recept is met een Italiaanse vulling. De Italiaanse gevulde paprika is zeer geschikt als lunch of als avondeten. Je kan het gerecht van te voren klaar maken en als je het wil eten zo de oven in schuiven. De Italiaanse gevulde puntpaprika is een snel, lekker en simpel gerecht. Als je dit gerecht eenmaal hebt gemaakt, wil je het zeker nog eens maken. De combinatie van de zoete smaak van de puntpaprika met de romige vulling is bijna goddelijk. Ook met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd is dit gerecht een uitkomst. De vulling heeft mij geïnspireerd tot het maken van een kip-pesto salade. Dit recept volgt nog. Er zullen zeker nog meer recepten volgen van gevulde puntpaprika. Dit recept is geschikt als lunchgerecht voor 2 personen of als avondeten. Als je dit als avondeten wilt eten, kan je er bijvoorbeeld nog wat sla bij eten.

Benodigheden:

  • 2 puntpaprika’s
  • 150 gram cherrytomaten
  • 2 teentje knoflook
  • 50 gram coppa di parma (of andere lekkere gerookte/rauwe ham)
  • 1 el groene pesto
  • 100 gram roomkaas
  • Geraspte kaas
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Kom

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de puntpaprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsters. Snij de cherrytomaten in vieren en snipper de knoflook. Scheur de coppa di parma in kleine stukjes.

Meng de cherrytomaten, knoflook, coppa di parma, pesto en roomkaas in een kom. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar mengt.

Leg de puntpaprika’s op het bakpapier op de bakplaat. Vul vervolgens de puntpaprika’s met het mengsel. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas er over.

Laat de puntpaprika’s ongeveer 15 minuten in de oven bakken.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.