Preirolletjes uit de oven

Preirolletjes uit de oven is een variatie op de klassieker witlof uit de oven. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om te kijken op welke manier de preirolletjes het beste lukken. Dit is voor mij de beste manier. Het gerecht is tevens geschikt voor mensen met een koolhydraatarme of koolhydraatbeperkte levenstijl. Voor iedereen die het gewoon lekker lijkt, zijn de preirolletjes uit de oven ook erg lekker met gekookte aardappelen. Het recept is geschikt voor 2 of 3 personen, afhankelijk of je er aardappelen bij eet. Het is zeker een van mijn favoriete gerechten om te eten.

 

 

 

Benodigheden:

  • 1 middel dikke prei
  • Achterham (2 plakken per stuk prei)
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ovenschaal
  • Prikkers

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij het groen van de prei. Was de prei goed. Snij vervolgens de prei in stukken van ongeveer 5 cm. Je zult dan ongeveer 5 á 6 stukken uit de prei kunnen halen.

Doe wat olijfolie in de ovenschaal en strooi hier wat geraspte kaas op. Net genoeg om de bodem te bedekken.

Doe wat olijfolie samen met de peper en zout in een schaaltje. Meng dit met elkaar.

Leg vervolgens een plak achterham op een bord of snijplank. Haal een stuk prei door de olijfolie en leg deze op de plak achterham. Rol de prei op in de achterham. Doe er vervolgens nog een extra plak achterham overheen, zodat echt de hele prei in de achterham is gewikkeld. Zet de achterham vast met een prikker. Leg het rolletje in de ovenschaal. Herhaal dit tot de stukken prei op zijn.

Strooi vervolgens de geraspte kaas over (en eventueel tussen de rolletjes) dat alles goed bedekt is. Dit is natuurlijk ook naar smaak.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de rolletjes gaar worden in ongeveer 35 minuten. De kaas is dan ook mooi goudbruin geworden.

Eet smakelijk en vergeet de prikker er niet uit te halen.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *