Mexicaanse ovenschotel

De Mexicaanse ovenschotel is niet geschikt voor mensen die niet van pittig eten houden.De smaken in de Mexicaanse ovenschotel zijn intens. Je moet echt kruidig eten houden, om deze schotel lekker te vinden. Je kan bij de Mexicaanse ovenschotel verschillende bijgerechten serveren. Zo kan je er guacamole erbij serveren. Dit zorgt voor wat frisheid. Je kan er ook zure room bij serveren. Dit zorgt er tevens voor dat de pittigheid wat afneemt. Of je serveert er tortilla’s bij. En je kan er natuurlijk ook de welbekende puntige maischips erbij serveren. Je kan natuurlijk de bijgerechten ook combineren voor een heerlijk Mexicaans feestmaal. De ovenschotel is makkelijk te bereiden. Je kan de ovenschotel van te voren maken en dan eventueel invriezen en dan afbakken als je het wil gaan eten. De Mexicaanse ovenschotel is voor vier personen.

Benodigheden

  • 600 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout
  • 50 gram jalapeños (uit pot)
  • Zakje geraspte kaas
  • Ovenschaal
  • Boter

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de gehakt in een koekenpan en bak dit bruin. Voeg vervolgens de tomaten en de kruiden toe aan het gehakt. Meng dit goed door elkaar en laat even sudderen.

Vet de ovenschaal in met wat boter. Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel over het gehaktmengsel de jalapeños. Zorg dat er een hierdoor een laagje ontstaat. Verdeel vervolgens de geraspte kaas weer over de jalapeños.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak het geheel in 15 tot 20 minuten af. Zorg ervoor dat de kaas een mooie goudkleur heeft. Verdeel daarna de schotel over de borden.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.