Marokkaanse stoof

De Marokkaanse stoof is een heerlijk fris en kleurrijk gerecht. Bij een stoof denk ik al snel dat moet uren opstaan, maar bij deze Marokkaanse stoof is dat niet nodig. Je hebt snel een heerlijk gerecht op tafel staan. Ik was zeer verrast over de smaak en de frisheid van het recept. Het recept is voor ongeveer 4 personen als je naast de stoof bijvoorbeeld nog couscous serveert. Eet je alleen de stoof, dan is het recept voor ongeveer 2 personen. De stoof is natuurlijk ook goed in te vriezen. Je kan het recept dan bijvoorbeeld verdubbelen. Daarnaast kan je natuurlijk ook variëren met de ingrediënten. Vervang de kip door bijvoorbeeld tofu voor een vegetarische twist. Je kan peultjes toevoegen voor extra groenten. Naast couscous kan je bijvoorbeeld ook naanbrood serveren. Ik heb het gerecht gemaakt in een hapjespan, maar heb je een tajine in huis kun je deze ook prima gebruiken.

 

 

Benodigheden:

  • 2 kipfilets
  • 1 el ras-el-hanout
  • 500 gr winterpenen
  • 1 tablet bouillon (ik heb rund gebruikt)
  • 200 ml water
  • 1 citroen
  • 250 gr doperwten (diepvries)
  • Hapjespan

Bereiden:

Snij de kipfilets in stukjes. Bestrooi de stukken met de ras-el-hanout. Verhit wat boter of olie in de hapjespan en bak de kip rondom bruin.

Schil ondertussen de winterpenen en snij ze in plakjes. Voeg de plakjes winterpeen toe aan de kip en bak deze mee. Voeg vervolgens het water toe en verkruimel de bouillontablet. Roer het geheel goed door zodat de bouillontablet wordt opgenomen in het water. Doe vervolgens de deksel op de hapjespan en laat het geheel 25 minuten stoven op een laag vuur.

Rasp ondertussen de schil van de citroen en snij de citroen in partjes.

Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe. Haal aan het einde de deksel van de hapjespan en voeg de citroenrasp toe.

Serveer de Marokkaanse stoof met de partjes van de citroen.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *