Kipnuggets met oregano

kipnuggetsMijn vriend is dol op kipnuggets. Wij hebben wel eens zelfgemaakte kipnuggets gegeten. Toen ik dit recept tegen kwam, dacht ik deze wil ik maken. Het is zeer makkelijk te maken, maar je hebt er wel even werk van. Het originele recept is voor een gourmetpannetje. Ik heb de kipnuggets klaar gemaakt in de oven. De grote van de kipnuggets bepaal je zelf. Ik maak ze meestal vrij klein, omdat ik dat lekkerder vind. Wij eten de kipnuggets als diner en eten er dan verder niks bij. Maar je kan ze natuurlijk ook klaar maken als een snack voor een feestje. De hoeveelheden is lastig aan te geven. Dit is een beetje op gevoel.

 

 

 

 

Benodigheden:

  • 2 kipfilets
  • Paneermeel
  • Verse oregano
  • Paprikapoeder
  • 2 geklutste eieren
  • Bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de kipfilets in blokjes. Hoe groot je de blokjes maakt, is naar eigen wens.

Doe de eieren in een kommetje en klop deze los met de verse oregano en paprikapoeder. Doe vervolgens de bloem in een kommetje en de paneermeel in een ander kommetje.

Wentel de kip eerst in het bloem, vervolgens in het eimengsel en als laatste door de paneermeel. Leg ze vervolgens op de bakplaat, welke bekleed is met bakpapier.

Bak de kipnuggets in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven. Draai de kipnuggets halverwege even om.

Eet smakkelijk.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *