Courgetti met tomatensaus

Courgetti met tomatensaus. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten. Maar ik ben verkocht. Dit is echt lekker. Ik ben een echte pasta eter en was daarom wat sceptisch om dit te proberen. Al tijden stond courgetti met tomatensaus op het lijstje om eens te maken. Nu ik om de koolhydraten ben gaan denken, is het moment daar dat ik het toch eens moest gaan maken. Wat een verrassing is courgetti met tomatensaus. Ik mis niet eens de pasta. De courgette krijgt zo’n smaak alsof je pasta aan het eten bent. Ik had dit totaal niet verwacht.

De uitdaging was om mooie slierten te krijgen, want ik beschik niet over een spiraalsnijder.  De dunschiller is de uitkomst.  Ik gebruik na passata di pomodori en tomatenpuree, maar je kan natuurlijk ook vers gemaakt tomatensaus gebruiken. Het recept is voor twee porties. Je kan de courgetti  prima de dag erna weer opwarmen.

Benodigheden:

  • 1 courgette
  • 250 gram gehakt
  • 250 gram passata di pomodori
  • 35 gram tomatenpuree
  • 50 gram doperwten
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas
  • Dunschiller

Bereiden:

Gebruik de dunschiller om van de courgette slierten te maken. Je kan hierbij zelf bepalen hoe breed je de slierten wilt maken. Zorg ervoor dat je de kern met de zaden overhoudt.

Rul het gehakt in een wok of koekenpan. Ik gebruik hiervoor geen olie of boter, maar het vet van het gehakt zelf. Voeg peper en zout toe naar smaak. Als het gehakt mooi bruin is, voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit even goed mee.

Voeg vervolgens de passata die pomodori toe en roer het geheel goed door. Breng het geheel aan de kook. Voeg als laatste de doperwten toe en laat deze nog even meekoken.

Als je bijna zover bent om op te dienen, voeg dan de slierten courgette toe. Roer deze door de saus en laat nog even 2 minuten mee koken. Wil je de courgette wat minder rauw, dan voeg je de slierten eerder toe.

Het is lekker om op het bord nog even wat geraspte kaas erover toen.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.