Chili con carne

chili con carne eindAl een tijdje liep ik rond met het idee om zelf chili con carne te maken. Dit was een hele uitdaging, want ik had sowieso nog nooit chili con carne gemaakt, ook niet met een pakje of zakje. Waarom wou ik het dan maken? Het leek me een heerlijk gerecht. Elke keer als ik een foto zag van chili con carne dacht ik, dat moet ik ook eens maken. Dat heb ik gedaan en dit is recept is het resultaat geworden. Wij hebben het gegeten met rijst en dan kunnen we met zijn tweeën van de hoeveelheid drie keer eten.  Het is makkelijk  en best snel te maken. Je kan het eten met rijst, brood of aardappels, wat je maar lekker vindt. Hoe pittig je chili con carne wordt, is afhankelijk van de grote van je peper en de hoeveelheid chilipoeder die je gebruikt.

 

 

 

Benodigheden:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 125 gram chorizo
  • 750 gram rundergehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram gepelde tomaten in blik
  • 1 bosje koriander
  • 400 gram kidneybonen
  • Chilipoeder
  • Olie

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadje en snij in kleine stukjes. Verwijder het vel van de chorizo en snij deze in blokje. Snij de paprika in blokjes.

Fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de blokjes chorizo toe en laat deze even meebakken. Voeg vervolgens het gehakt toe en laat het geheel even bakken. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe, roer goed door en bak het geheel. Voeg daarna de gepelde tomaten toe, roer het goed. Laat de saus ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.

Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Voeg dit toe aan de chili con carne saus. Voeg ook wat koriander toe. Roer het geheel goed door en laat het nog ongeveer 5 tot 10 minuten koken.

Bij het serveren kan je nog wat verse koriander over het gerecht strooien.

Eet smakelijk.

Tip:

De chili con carne laat zich goed invriezen.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

  • Mensen die niet van koriander houden, kunnen dit eventueel vervangen door blad peterselie. Dit geeft een iets andere smaak, maar ook heel lekker. Ze kunnen het ook weglaten, maar dan mis je wel net dat extra smaakje en de groene toefjes op het eind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.