Aardappelcurry met tuinbonen

aardappelcurryAardappelcurry met tuinbonen is een heerlijk gerecht en weer eens wat anders dan de standaard curry. Daarnaast is ook het ook nog eens makkelijk en snel te maken. Het is een recept wat je in elk jaargetijde kan eten. Ik heb dit recept gemaakt als een experiment, maar het is zeer zeker geslaagd. Het originele recept is vegetarisch, maar wij houden niet zo van vegetarisch. Wil je het toch vegetarisch eten, laat dan de bacon weg. Ik wist zelf niet goed wat ik van een aardappelcurry met tuinbonen moest verwachten. Het lijkt een rare combinatie. Maar het tegendeel is waar. De combinatie is perfect. Wij zullen dit gerecht dan ook zeker vaker gaan eten. Het recept is voor vier personen. Je kan wat je overhoudt goed bewaren.

 

 

Benodigheden:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 3 el kerriepoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 150 gram baconreepjes
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 300 dl magere yoghurt
  • 680 gram tuinbonen (grote pot)

 

Bereiden:

Snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.

Fruit de knoflook, ui en kerriepoeder 5 minuten in hete olie. Voeg de aardappelen en baconreepjes toe en bak ze al omscheppend 10 minuten mee.

Voeg het bouillonblokje (verkruimel deze voor een goede opname) en de yoghurt toe en laat de aardappelen in ongeveer 5 minuten helemaal gaar stoven. Schep de tuinbonen erdoor en verwarm alles al omscheppend.

Tip: Je kan eventuele restanten invriezen. De aardappelcurry met tuinbonen is ook erg lekker als je het de dag ernaar weer opbakt.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.