Tuinbonen met chorizo

tuinbonenchorizoMijn vriend kwam met het idee om de tuinbonen wat extra smaak te geven. Ik had nog een stuk chorizo in de koelkast liggen. Zo zijn de tuinbonen met chorizo ontstaan. De smaak is heerlijk. De olie van de chorizo geeft de tuinbonen een heerlijke smaak. Zeer geschikt om bij gebakken aardappels te eten. Doordat er chorizo bij de tuinbonen zit, hoef je niet apart nog een stuk vlees te bakken. Het is niet veel werk en je hebt een heerlijk bijgerecht om je maaltijd wat meer pit te geven.

 

 

Benodigheden:

  • 125 gram chorizo
  • 220 gram tuinbonen (vers of uit pot)

Bereiden:

Snij de chorizo in blokjes en bak deze in een koekenpan. Je kunt hier olie voor gebruiken, maar de chorizo is vet genoeg van zichzelf.

Voeg vervolgens de tuinbonen toen. Laat het geheel op een laag vuur bakken voor ongeveer 15 minuten. Roer wel regelmatig om er voor te zorgen dat de tuinbonen niet gaan aanbakken.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.