Gebakken champignons

gebakken champignonsIk ben dol op gebakken champignons. Je kan dit prima als een snack eten. Het is dan koolhydraatarm en gezond. De gebakken champignons zijn makkelijk en snel te maken. Je kan natuurlijk variëren met de kruiden en specerijen die je gebruikt. Dit is de versie die ikzelf het lekkerst vind. Tevens kan je variëren met het soort paddenstoel die je gebruikt. Ik heb nu de gewone witte champignon gebruikt, maar het is ook er lekker met kastanjechampignons.  Naast een snack is het ook een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld rijst.

 

Benodigheden:

  • 1 bak champginons
  • Peper
  • Zout
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Olie
  • Eiersnijder

Bereiden:

Maak met de eiersnijder plakjes van de champignons. Verwarm ondertussen de koekenpan en doe er wat olie in. Voeg vervolgens de champignons toe. Laat dit even bakken. Zorg dat alle champignons een laagje olie hebben.

Voeg dan naar smaak de kruiden toen. Roer het geheel goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel bakken. Roer af en toe even door.

De champignons zijn klaar als ze mooi bruin van kleur zijn en nog zacht.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.