Courgette inmaken

 

courgette

Courgette inmaken is een tijdrovend werkje, maar zeer zeker de moeite waard. Dit is zeker een leuk recept voor als je courgette in je (moes)tuin hebt staan. Zo kun je de courgette op een lekkere manier verwerken. En zoals iedereen weet die courgette kweekt, heb je genoeg courgettes om dit recept een keer uit te proberen. Dit recept is van iemand die ook een moestuin heeft. Ik heb alleen het iets aangepast.  De ingemaakte courgette kun je lekker zou eten of als een bijgerecht bij onder andere rijst of een stamppot . Dit recept is genoeg voor ongeveer 4 potten.

 

 

 

Benodigheden:

  • 1 kilo courgette
  • 2 uiten
  • 60 gram zout
  • 1/2 liter azijn
  • 400 gram suiker
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaad
  • Uitgekookte potten
  • Grote pan

Bereiden:

Verwijder de zaadjes van de courgette en snij deze in blokjes. Snij ook de ui in kleine blokjes. Doe de courgette en ui in de pan en voeg het zout toe. Laat dit minimaal 2 uur staan.

Spoel na 2 uur het mengsel goed af. Laat het goed uitlekken. Je kan het eventueel drogen in een slacentrifuge.

Doe het azijn, suiker, kurkuma en mosterdzaad in de pan en breng dit aan de kook. Voeg de courgette en uit toe. Roer het geheel goed door. Laat vervolgens het geheel afkoelen, minimaal een 1/2 dag.

Breng het geheel vervolgens weer aan de kook en laat het geheel 10 minuten koken. Doe vervolgens het geheel in de uitgekookte potten. Zet de potten op de kook op een theedoek en laat ze minimaal 15 minuten zo staan.

De ingemaakte courgette kan je maanden bewaren in een koele en donkere ruimte (bijvoorbeeld de koelkast).

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *