Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Ik vind het heerlijk om bij een stuk vlees een champignonroomsaus te hebben. Het is makkelijk te maken en voegt net wat extra’s toe aan je stuk vlees. Heerlijk bij biefstuk, varkenshaas, beenham, schnitzel of gebakken kipfilet. Ik vind het heerlijk om de champignonroomsaus te maken met kastanjechampignons. Maar je kan natuurlijk elke champignonsoort gebruiken die jij lekker vind. Het recept is voor twee porties.

Benodigdheden:

  • 250 gram champignons
  • 200 gram crème fraîche
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Bakboter

Bereiden:

Snij de champignons in plakjes. Je kan hiervoor een eiersnijder gebruiken. Doe wat bakboter in de pan. Niet te veel want de champignons laten ook nog vocht los en ze moeten wel even lekker kunnen bakken. Kruid de champignons naar smaak met de peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder. Laat ze op een laag vuur rustig bakken. Wanneer de champignons naar jou smaak goed gebakken zijn, voeg je de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar. Laat het geheel inkoken tot het voor jou de gewenste dikte heeft. Nu is je champignonroomsaus klaar.

Eet smakelijk!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.