Roefreep

roefreepRoefreep, een klassieker in mijn familie. Zolang ik me kan herinneren, wou ik altijd dat mijn zus dit voor mij maakte. Nu is de tijd gekomen om dit lekkernij zelf te maken. Het is geen moeilijk recept, maar het eindresultaat is verrukkelijk. Roefreep is eigenlijk een variatie op de wel bekende arretjescake. Roefreep blijft voor mij altijd nog een traktatie. Het is een traktatie die vullend is, dus mijn advies is, neem kleine stukjes per keer. Dit is dan ook geen eigen recept, maar het recept van mijn zus waar ik niks aan heb veranderd. Maar ik wil hem toch graag met jullie delen.

 

 

 

 

Benodigheden:

  • 200 gram chocola (melk)
  • 200 gram Maria biscuit
  • 100 gram roomboter
  • 4 eetlepels stroop
  • Cakevorm
  • Steelpan
  • Beslagkom

 

Bereiden:

Vet de cakevorm in.

Breek de chocola in stukjes. Verkruimel de biscuit in niet al te grote stukken.

Doe de stroop en de boter in een steelpan. Laat dit smelten. Haal vervolgens de pan van het vuur (of zet het vuur uit). Voeg de stukjes chocola toe en roer dit goed door tot de chocola volledig is gesmolten.

Doe de biscuit in een beslagkom en voeg het warme mengsel toe. Roer het geheel goed door.

Doe dit mengsel in de cakevorm. Zet deze voor minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de roefreep voorzichtig uit de cakevorm en snij in stukjes.

 

Tip: Voor het beste resultaat laat het mengsel voor een nacht in de koelkast staan.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.