Eiermuffins

20160717_185234Eiermuffins zijn een heerlijke snack. Ze zijn koolhydraatarm en bevatten alles wat je nodig hebt. Je kan veel variëren met de ingrediënten.  Dit recept is mijn basisrecept. Ik vind het heerlijk om de eiermuffins als een tussendoortje te eten. De eerste keer dat ik het recept had gemaakt, dacht ik ik weet niet of dit wel lekker is. Koude gehakt met ei en spinazie. Maar ik ben er nu wel verslaafd aan. Het recept is voor ongeveer 6 tot 8 muffins.

Benodigheden:

  • 6 Eieren
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl ras-el-hanout
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • Handje verse spinazie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 – 125 gram gehakt
  • Siliconen muffinvorm
  • Zout
  • Peper

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de muffinvorm in.

Snij de knoflook, ui en paprika in kleine blokjes.

Klop de eieren los in een kom en meng hier de tomatenpuree, zout , peper en ras-el-hanout doorheen.

Fruit de ui in een pan. Voeg hieraan de knoflook en gehakt aan toe. Bak voor 5 tot 10 minuten. Voeg dan de paprika en spinazie toe en laat dit even mee bakken.

Doe het gehaktmengsel bij het eimengsel en roer goed door. Verdeel het mengsel over de vorm en bak voor 15 tot 25 in de oven. De muffins zijn klaar als ze goudbruin zijn en niet meer vast plakken aan een prikker.

Tip: je kan de eiermuffins goed invriezen. Vries ze in per portie.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.